granica ciągu
me: | | 2n | |
oblicz granice limn→∞ |
| |
| | n | |
1 lut 20:36
me: pomoze ktos? bo nie mam pojecia jak sie za to zabrac
1 lut 20:43
Maslanek: Twierdzenie Stoltza
1 lut 20:44
me: tzn:
| | 2n+1−2n | |
cn'= |
| =2n(2−1)=2n →∞ |
| | n+1−n | |
lim
n→∞ cn'=
∞ jak dalej to zapisac?
1 lut 20:53
MQ: Dalej piszesz, że na mocy tw. Stolza również cn→∞
1 lut 20:56
Maslanek:
1 lut 20:59
me: ok dzięki, a jak bedzie z przykładem
| | n2 | |
limn→∞ ( |
| ) n  |
| | n2+1 | |
wydaje mi sie ze to cos z e ale nie jestem pewna

i nie wiem jak to ruszyc
1 lut 21:00
me: 
1 lut 21:08
me: jednak juz do tego doszłam xD juz nie aktualne pytanie
1 lut 21:11
1 lut 21:12