pilne
justyna21: Wielomiany W(x)=3x3+x2−5x−6 i Q(x)=(a+1)x4+bx3+(c−b)x+2d sa rowne. Wyznacz wartosci a,b,c,d.
1 lut 20:36
Marcin: Wielomiany są równe, kiedy ich współczynniki przy odpowiednich potęgach są równe. Powodzenia
1 lut 20:37
justyna21: a pomozesz mi to rozwiazac bo ja wogoler matmy nie rozumiem i nie umiem tego zrobic
1 lut 20:38
bezendu:
Zadanie z kiełbasy. ? Patrz post Marcina.
1 lut 20:40
Marcin: Skoro np w Q(x) masz x4, a w W(x), takiej potęgi nie ma, to a+1=0, rozumiesz?
1 lut 20:41