proszeo pomoc
Pączuś: zad1 rozwiąż równanie −2x+x+3=0
zad2 rozwiąż nierówność −2(x+1)(3+x)większe bądź równe 0
1 lut 18:43
Pączuś: tam powinno być 2x kwadrat
1 lut 21:02
Pączuś: sory −2x kwadrat+
1 lut 21:03
1 lut 21:03
Pączuś: −2x2+x+3 3−x2=0 x=3
−2(x+1)(3+x)>0 (x+1)(x+3)<0 −2X2−8X−6>0 X2+4X+3<0 −3<X<−1
czy to jest dobrze
2 lut 10:59
Pączuś: ?
2 lut 12:14
Marcin: Tam ma być −2x2+x+3=0? czy −2x2+3=0?
2 lut 12:16
Pączuś: to pierwsze
2 lut 12:17
Marcin: Δ=25, wiesz jak dalej?
2 lut 12:20
Pączuś: w czym ?
2 lut 12:21
Marcin: W zadaniu pierwszym
2 lut 12:21
Pączuś: aa ni

a to jest dobrze ?
2 lut 12:23
Marcin: Pierwsze zadanie nie jest dobrze. Δ>0, czyli masz dwa miejsca zerowe.
2 lut 12:26
Pączuś: ok
2 lut 12:30
Marcin: Mam nadzieję, że wiesz w ogóle o co chodzi

matura w tym roku?
2 lut 12:32
Pączuś: nie
2 lut 12:32