matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ggabi:
pomocy .mam zadanie .Drzewo rzuca cień o dł.24,5m , a słup telefoniczny o wysokości 6 m rzuca cień o dł.10,5 m . Oile drzewo jest wyższe od słupa ?
7 paź 21:38
lol:
6 10,5 x 24,5 10,5x=147 |:10,5 x=14 14-6=8 odp: o 8 metrow
7 paź 21:45