Jak to obliczyc?
Marec: Jak to obliczyc? 32 + 22 = c2 wyszlo mi tak 9 +4 =c 2 c2 = √13 i jak to dalej ma byc?
1 lut 14:50
Marec: Juz nie trzeba pomyylilem wyniki omg. Wgl to rownanie bylo nie potrzebne hah
1 lut 14:53
J: Jeżeli c2 = 13 , to ile wynosi c ?
1 lut 14:54
Saizou :
c2=13 korzystając ze wzoru √a2=lal otrzymamy
√c2=√13
lcl=√13 i teraz z własności wartości bezwzględnej mamy
c=√13 lub c=−√13
1 lut 14:54
Marec: a to 52 + x2 = √29 tego juz nie wiem bo nie wiem jak te pierwiastki odjac
1 lut 15:00
Marec: To ma byc tak? x2= √29−25 bo ja tak zrobilem i mi wyszedl wynik
1 lut 15:03