wskaż postać iloczynową wielomianu
Marta: P(x)=(1+x)(2x−5)−(5−2x)(x−2)
1 A)P(x)=(5x−2)(2x−1) B) P(x)=(2x−5)(2x+3) C)
P(x)=(2x−5)(2x−1) D) P(x)=(5−2x)(2x+1)
wskaż postać iloczynową wielomianu
23 paź 14:57
Marta: długość okręguo środku w punkcie S jest równa π.Odległość prostej p od punktu S jest równa
1.Liczba punktów wspólnych prostej p z tym okręgiem jest równa: A) 0 B) 1 C) 2 D) 3.
23 paź 15:10
Marta: wyznacz wspólrzędne środka i długośc promienia okręgu, którego średnicą jest odcinek AB, gdy:
a) A=(−2,0) i B)=(2,0) b) A=(−5,−5) i B)=(1,3)
23 paź 15:13
Eta:
1/
P(x) = (1+x)(2x−5) +(2x −5)(x −2) = (2x −5)( 1+x +x −2)=( 2x −5)(2x −1)
2/ r=π≈ 3,14 d= 1
jezeli d<r −−− to prosta jest sieczną okręgu ... to ile ma p−tów wspólnych?
3/
IABI= 2r => r =
12IABI
wyznacz długość IABI =
√(xB −xA)2 +(yB −yA)2
S( x
S , y
S)
| | xA+ xB | | yA+ yB | |
gdzie xS= |
| i yS= |
|
|
| | 2 | | 2 | |
teraz do pracy: dokończ sama, to już proste " jak ..... "
23 paź 16:05