matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
|An | +1
Sandra:
Hejka Wie ktoś może ile powinien wynosić następny wyraz |An+1| ciągu? n+1 / n
3
+(−1)
n
+1
1 lut 13:49
Alfa:
a co to jest za wzór
n+1
bo jeśli taki: a
n
=
n
3
+(−1)
n
+1
n+1+1
n+2
to wtedy: a
n+1
=
=
=
(n+1)
3
+(−1)
n+1
+1
(n+1)
3
+(−1)
n
*(−1)+1
n+2
=
(n+1)
3
−(−1)
n
+1
1 lut 14:25