tylko proszę o pisanie obliczeń ;)
kamila3: 1. Wykres funkcji f(x)= −x2+5 leży pod prostą o równaniu
a) y=−6 b)y=−4 c)x=−4 d)x=−6
2. Do wykresu funkcji y=4x nie należy punkt
a.P(−1,14)
b. P(−12, 12)
c.P(12,12)
d.P(−2,116)
3.do wykresu funkcji f(x)=−2x2+3 nie należy punkt
a) P(−2√3,24)
b) P(−2√3,15)
c)P(−2√3,−9)
d) P(−2√3, −21)
1 lut 12:01
Janek191:
a) f(x) = − x2 + 5 więc W = ( 0; 5) a = − 1< 0
zatem
wykres danej funkcji leży pod prostą o równaniu y = 6.
1 lut 13:26
J: Zad.2 i zad.3. Podstawiaj i licz
1 lut 13:31