sss
Meg: Na ile sposobów można ustawić w szeregu 8 osób, tak aby:
a) A i B stały obok siebie oraz pomiędzy tą parą osób a C stały 2 inne osoby
b) osoba A stała pierwsza w szeregu, w dalszej zaś części szeregu osoba B stała bliżej A niż
osoba C?
23 paź 12:22
AROB: a) A B C
− − − − − − − − −
2 − A i B mogą się zamienić między sobą
2 − AB mogą zamienić się z C
4 − na tyle sposobów można przesunąć AB i C w szeregu
5! − na tyle sposobów mogą ustawić się pozostałe osoby
ilość wszystkich ustawień = 2 * 2 * 4 * 5! = 1920
23 paź 13:19
dth:
6 sty 15:37
11 gru 19:17
aga:
sinα+sin2α =tgα
1+cosα+cosα
po srodku powinna byc kreska.Sprawdz tozsamosc.
9 maj 18:12
zawodus: Napisz swój temat
9 maj 18:16