ekstrema
monika: mam znalezc ekstrema i punkt przegiecia funkcji x2+3/(x−1),
pierwsza pochodna wyszla mix2−2x−3/(x−1)2, druga 8/(x−1)3 i mam pytannie jak ustalicpunkt
przegiecia i ekstremum?
1 lut 10:37
MQ: Punkt przegięcia f'=0 i f''=0
Ekstremum f'=0 i f''≠0
1 lut 10:40
monika: czyli punkt przegiecia to 1 a ekstremum... tu chyba beda jakies przedzialy ale nie wiem
jakie.... od (−
∞,1)∪(1,+
∞) w tych przedzialach monotoniczna ale gdzie rosnaca a gdzie
malejaca? rosnie w (−
∞,1) a maleje w (1,+
∞)


1 lut 11:10
monika: moze mi ktos powiedziec czy dobrze?
1 lut 11:28
monika: 

?
1 lut 13:03