............
nika : f(x) =k{x+3 dla x≤ −2
k{1 − x2 dla > −2
31 sty 16:31
nika : f(x) =k{x+3 dla x≤ −2
k{1 − x2 dla > −2
31 sty 16:37
nika : f(x) ={x+3 dla x≤ −2
{1 − x2 dla > −2
poprawnie
31 sty 16:38
nika : prosze o pomoc w rozwiazaniu tego zadania
31 sty 16:41
Marcin: Ale w czym masz problem?
31 sty 16:42
nika : ile miejsc zerowych ma to rozwiazanie ?
31 sty 16:43
Marcin: x+3=0 i 1−x2=0
Wyniki porównaj z dziedziną.
31 sty 16:45
nika : x+3 = 0
x= −3 ?
31 sty 16:46
nika : 1 − x2 =0
−x2 = 1
31 sty 16:47
nika : czy to ma byc cos takiego ?
31 sty 16:47
Marcin: x
2=1
31 sty 16:48
nika : to znaczy ze jest jedno rozwiązanie ?
31 sty 16:50
Marcin: Nie. to znaczy że są dwa rozwiązania. −1 i 1
31 sty 16:53
nika : czyli wsumie ma 3 miejsca zerowe
31 sty 16:54
Marcin: Dokładnie
31 sty 16:56
MathGym: jak wzięłaś pod uwagę dziedzinę to tak
31 sty 16:57
nika : uffff to super ciezko bylo
31 sty 16:58
Marcin:
nika! Trudniej być nie mogło
31 sty 17:01
nika : no niby nie ale dzieki wielkie
31 sty 17:06