logarytmy
stevcio: log.o podstawie2 z x=3log.podst.2 z 2−log.podst.2 z 6 to
nie wiem jak zrobic indeks dolny
31 sty 16:01
Antoni: Napisz to jeszcze razz indeksami bo nic nie rozumiem! indeks dolny masz napisany po lewej!
31 sty 16:17
stevcio: log2x=3log22−log26 to x?
31 sty 16:21
stevcio: halo?
31 sty 16:50
MathGym: skorzystaj ze wzorów
1. alogbc=?
2. logab−logac=?
3. logab=logac ⇒b=c i gotowe
31 sty 16:54
stevcio: nie rozumiem
31 sty 17:26
MathGym: 3log22=log223=log28
31 sty 17:34
31 sty 17:35
MathGym:
i jeszcze dziedzina x>0 (z def logarytmu)
31 sty 17:37
stevcio: ok, dzieki
31 sty 17:39