matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż na czynniki wielomiany
malinaxo:
Rozłóż na czynniki wielomiany a) W(x)= x
3
− 0,5x
2
+ 1,5
31 sty 15:08
ICSP:
hint :
1
1
x
3
+ 1 −
x
2
+
=
2
2
1
=
(x+1)
(x
2
− x + 1) −
(x−1)
(x+1)
=
2
= ...
31 sty 15:14
malinaxo:
Dziękuje bardzo
31 sty 15:19