ZADANKO
Luna: O zdarzeniach losowych A i B zawartych w Ω wiadomo, ze P(A') = 1/4 , P(A U B)=0,8 i P=(A
∩B)=1/2. Wtedy a) P(B')=0,55 b) P(B')=0,45 c)P(B')=0,35 D) P(B')=0,65
31 sty 14:14
wredulus_pospolitus:
P(A') = ... to P(A) = ...
wzór który MUSISZ znać: P(A U B) = P(A) + P(B) − P=(A ∩ B) ... skorzystaj z niego aby
wyznaczyć P(B)
a następnie wyznacz P(B')
31 sty 14:16
Luna: czyli P(A)= −1/4 ?
31 sty 14:19
wredulus_pospolitus:
Luna ... maturę zdajesz

jeżeli tak to dobra rada −−− zacznij myśleć
31 sty 14:19