wyznacz alfa i beta
kot: sin(α−β)=√2/2 i cos(α+β)=1/2 i α,β∊(o;π/2)
23 paź 08:39
tim: sinus z ilu stopni wynosi √2/2, a cosinus z ilu wynosi 1/2?
23 paź 08:57
kot: umie to ktos?
23 paź 09:29
tim: Odpowiedz
23 paź 09:31
tim: Z tabelki, którą trzeba umieć kojarzymy:
Skoro alfa i beta są kątami ostrymi to:
sin45O = √2/2
cos60O = 1/2
a − b = 45O
a + b = 60O
a =
b =
23 paź 09:37
kot: to nei tak
23 paź 14:46
kot: AS pomozesz?
23 paź 14:46
kot: 3sin6*cos(1080)
−−−−−−−
cos438
23 paź 15:01
kot:
23 paź 15:26