| 3 | 5 | |||
(1) 6(x4 + | x + | ) = 6(x2+ax+b)(x2+cx+d). | ||
| 2 | 6 |
| 3 | 5 | |||
(2) a+c = 0 i ac+b+d = 0 i ad+bc= | i bd= | |||
| 2 | 6 |
| 5 | ||
(3) c = −a i d = | , | |
| 6b |
| 5 | 5 | |||
−a2 + b + | = 0 i a• | + b(−a) = 0 | ||
| 6b | 6b |
| 5 | 5 | |||
−a2 + b + | = 0 i a•( | − b) = 0. | ||
| 6b | 6b |
| 5 | 5 | |||
−a2 + b + | = 0 i | − b = 0. | ||
| 6b | 6b |
| 5 | ||
−a2 + | = 0 | |
| 3b |
| 5 | ||
b = | . | |
| 3a2 |
| 5 | 5 | a2 | |||||||||||||
b = | , c = −a, d = | = | . | ||||||||||||
| 3a2 |
| 2 |
| 3 | 5 | 5 | a2 | |||||
(1') 6(x4 + | x + | ) = 6(x2+ax+ | )(x2−ax+ | ). | ||||
| 2 | 6 | 3a2 | 2 |
| 5 | a2 | |||
−a2 + | + | = 0 | ||
| 3a2 | 2 |
| 10 | ||
a4 = | ||
| 3 |
| 10 | ||
a = 4√ | . | |
| 3 |
| 10 | 5 | 10 | 1 | |||||
x2+4√ | x+ | ) = x2 +4√ | x+ | √103 | ||||
| 3 | 3√103 | 3 | 2 |
| 10 | 1 | |||
x2 −4√ | ) x+ | √103. | ||
| 3 | 2 |