długości boków prostokąta
IZZKA: jedno małe pytanie miałam obliczyć długości boków prostokąta i już wszystko obliczyłam tylko że
wyszło mi że b=4√3−4. drugi bok czyli a= 8−b. I teraz mam to podstawiać i wychodzi mi
8−4√3−4. i teraz jak to obliczyć czy liczba 4√3−4 ma być w nawiasie?
30 sty 20:21
wredulus_pospolitus:
błąd

...
powinnaś zapisać:
8 −
(4√3 − 4 [C[)
uważaj na znaki
30 sty 20:27
IZZKA: czyli a=12−4√3
30 sty 20:51
IZZKA: ?
30 sty 20:51
Aga1.: Tak.
30 sty 20:55
IZZKA: dziękuję wszystkim
30 sty 22:10