:(
MałaMi: Kąt o wierzchołku O przecięto dwiema prostymi równoległymi AB i CD. Oblicz IODI i ICDI jeśli
IOAI = 10 cm, IACI = 5cm, IOBI = 6cm i IABI = 4cm.
Zawsze tego nie rozumiałam.
30 sty 19:38
Bizon:

... no przecież masz tu Taleska w najczystszej postaci −
30 sty 19:45
MałaMi: 1010+5 = 6OD
1015 = 6OD
10IODI = 15 * 6 /10
IODI = 15*610
IODI = 9
IODI − IOBI = 9 − 6 = 3
610 = 6+3CD
610 = 9CD
6ICDI = 9 * 10 /6
ICDI = 9 * 103 = 453 = 15
ICDI = 15
Nie wiem czy dobrze ale liczą sie chęci, jeśli jest żle to poprawcie
30 sty 20:19
MałaMi: proszę was, sprawdzcie czy to jest dobrze
30 sty 21:11
30 sty 21:21