matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż graficznie układ równań x-y=11
Łukasz:
rozwiąż graficznie układ równań x−y=11 x+y=−8
30 sty 19:06
dero2005:
⎧
x−y=11
⎩
x+y=−8
dodajemy pierwszy do drugiego 2x = 3
3
x =
2
y = −8 − x =
30 sty 19:35