matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sporządź wykres funkcji przed odpowiednie przekształcenia funkcji f
Łukasz:
Sporządź wykres funkcji przed odpowiednie przekształcenia funkcji f(x)=
a
x
lub f9x0=
√
x
a) f(x)=
1
x+2
−1 przekształcając odpowiednio funkcję f(x)=
a
x
b)f(x)=
√
x+3
−2
30 sty 18:54