Stereometria
trociek:

Dane są dwa przystajace równolegloboki ABCD i DCEF o wspólnym boku DC. Miara kąta osrtego obu
równoległoboków jest równa; kąt CDA=EDC=30 stopni. Płaszczyzny zawierajace te równoległoboki
tworzą kąt dwuścienny o mierze 60 stopni. Wiedząc że AD=DF=2dm, oblicz odległość między
prostymi AB i EF
30 sty 18:36
trociek: ?
30 sty 18:47
trociek: Pomoże ktoś?
30 sty 19:47
===:
jak można wypisywać takie głupoty
∡EDC nie jest kątem ostrym (ani też żadnym) równoległoboku
14 mar 12:16
123: połącz sobie te wierzchołki geniuszu, a potem się rzucaj
14 mar 12:22
===:
czytać też nie potrafisz

?
"Miara kąta ostrego obu równoległoboków jest równa; kąt CDA=EDC=30 stopni""
podkreślam kąt ostrego obu równoległoboków ...
Dla ciebie kąt EDC to kąt równoległoboku ... rzeczywiście masz coś z głową
14 mar 12:37