równanie
zawodus: rozwiąż równanie
sinx+sin2x+...+sin2014x=1
TYLKO DLA MATURZYSTÓW

!
30 sty 18:24
Marcin: Ktoś wie jak się zabrać za takie zadanie?
30 sty 18:29
Piotr 10: Czy to będzie ciąg geometryczny o q=2cosx ? tak na szybko ?
30 sty 18:31
zawodus: na jakiej podstawie tak sądzisz?
30 sty 18:37
Piotr 10: Tak szczerze to strzelam, miedzy pierwszym a drugim wyrazem taki iloraz wystepuje, ale nie wiem
jak w trzecim wyrazie jest. biore się za liczenie
30 sty 18:38
30 sty 18:42
zawodus: Niestety pojawiła się literówka. Powinno być:
sinx+sin(2x)+...+sin(2014x)=2014
za utrudnienia przepraszamy
30 sty 18:54