jezeli liczba a stanowi 50% liczyby b, to liczba b stanowi
ania : jezeli liczba a stanowi 50% liczyby b, to liczba b stanowi
a.100% liczby a
b.50% liczby a
c.200% liczby a
d.400% liczby a
30 sty 14:33
J: Odp. C
30 sty 14:40
pigor: ,,,, ,bo
a=50%b /*2 ⇒ 2a=b ⇔ b=200%a . ...
30 sty 14:46
PW: I tu naród baranieje:
| | 200% | |
− Jak to? Przecież |
| = 4. To jedna z liczb jest 4 razy większa od drugiej? |
| | 50% | |
Zaznaczam, że to dowcip, nie szukajcie błędu − takich operacji jak "dzielenie procentów"
nie wolno wykonywać, nie maja sensu żadnego.
30 sty 14:56