Ile to bedzie?
Mac: Ile to jest 27{2}? Chodzi mi o to jak to zapisać w liczbie. Czy to będzie 54?
30 sty 14:19
Mac: 27 pierwiastków z 2 o to mi chodzi. 27√2
30 sty 14:20
Patronus: 27
√2 
=
√27*27*2 =
√1458
30 sty 14:20
Mac: to jak obliczyć to? 3√2(3√2+6√2)
Ile to będzie?
30 sty 14:21
J: Wymnóż 3√2 przez nawias.
30 sty 14:23
Patronus:
= 9*2 + 18 *2 = 18+36 = 54
30 sty 14:23
Mac: wyszło mi 27√2 a w książce jest że ma 54 wyjść a zadanie na 100% dobrze robie bo v wychodzi
mi. Objętość wychodzi mi więc dobrze h policzyłem.
30 sty 14:24
J: 27√2 ≠ 54
30 sty 14:28
Mac: dzięki wielkie

Zrobiłem
30 sty 14:33
Mac: a jeszcze jedno mam chwila zaraz napisze
30 sty 14:34
Mac: Wysokość stożka = √6, L = 4, r =?
√62 + r2 = 42
i jak to dalej będzie? bo nie wiem jak to z tym √62 jest
30 sty 14:36
J: (√6)2 = 6
30 sty 14:38
Mac: okey dzięki myśle, że sobie teraz poradze. PS: przypomniało mi się, że kwadrat znosi
pierwiastek no tak
30 sty 14:40
PW:
Kwadrat znosi pierwiastek. Panie, widzisz to i nie grzmisz!
30 sty 15:00
J: Znosi to kura jaja
30 sty 15:02