l rzeczywiste
alex: Liczba log4{2}64 jest równa:?
30 sty 14:07
Patronus: Nie rozumiem zapisu...
30 sty 14:09
30 sty 14:09
alex: 4 pierwiastki z dwóch tam są
30 sty 14:10
30 sty 14:10
Patronus:
| | 1 | |
log42 = czyli pytanie do jakiej liczby podnieść 4 żeby było 2 = |
| |
| | 2 | |
30 sty 14:11
30 sty 14:11
Patronus: log
4√264 = log
232 2
6 = x
2
32 x = 6
x = 4
30 sty 14:13
Patronus: sory źle powinno być 5/2

2
52x = 2
6
30 sty 14:16
J: W pierwszej linijce : (2
32)
x = 2
6
30 sty 14:18
J: | | 3 | | 5 | |
Też w pierwszym odruchu miałem |
| zamiast |
| |
| | 2 | | 2 | |
30 sty 14:20