Rozwiązaniem równania ∫ X - 2 ∫ = 5 jest zbiór ?
klaudia : Rozwiązaniem równania ∫ X − 2 ∫ = 5 jest zbiór ?
30 sty 13:42
PW: klaudia, co tam całkujesz?
30 sty 13:47
klaudia : to jest równanie z wartością bezwzględną
30 sty 13:50
PW: Kreseczki wartości bezwzględnej uzyskasz wciskając lewy Alt i 0124 z klawiatury numerycznej
przy włączonym NumLock (albo prostacko wielką literę "i").
|x−2| = 5
oznacza, że
x−2 = −5 lub x−2 = 5
− prościutkie, wynika z definicji wartości bezwzględnej.
30 sty 13:58
olka : chodzi o zbiór rozwiązania równania, czy to jest {−3,7} ?
30 sty 14:01
PW: No to jesteś klaudia, czy olka, bo nie wiem gdzie ulokować uczucia.
Zbiór rozwiązań poprawny.
30 sty 16:35