matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Matematyczka:
Hej, może mi ktoś pomóc?
Oblicz: log4+2log25−log1/25+4log2=? Z góry dzięki.
30 sty 13:42
Patronus:
1
25
2
log4 + log25
2
− log
+ log2
4
= log4 + log
+ log2
4
= log(4*25
3
*16) =
25
1/25
log1000000 = 6
30 sty 13:53
Matematyczka:
Dzięki.
30 sty 13:56