Prosze o odpowiedz
monika:

α+β=180stopni tego co rozumiem suma to 180stopni bo jest to kąt półpełny .
na tym rysunku skoro β to kąt ostry musi być on mniejszy niz 90stopni a kąt alfa jest rozwarty
w przedziale 90 a 180stopni? czy nauczyciel może nas się zapytać o to ile ltóry kąt ma ?
30 sty 12:28
5-latek: α=180−β
30 sty 12:32
5-latek: Ja bym sie jeszce zapytal jakim kątem jest kat α? oprocz tego ze rozwarty
30 sty 12:35
monika: kątem wypukłym bo może być mniejszy bądź rownym 180?
aj esli chodzi o to ile ma kąt beta to β=180−α ?
30 sty 12:42
monika: jak by można było poprosić o wytłumaczenie bo nie zabardzo cos mi te konty wklesle jakos nie
podchodzą czy zawsze będzie ta otoczka za kontem tzn odwrotnie zaznaczona niż kat np. kąt
ostry co będzie nam mowilo ze to sa konty większe niż 180 czyli to będą jakie kąty tylko chyba
ten kąt pelny?
30 sty 12:44
30 sty 12:51
monika: dziękuje bardzo to już trochę więcej tłumaczy
30 sty 12:56