obliczyc calke
karolina: Jak policzyć taka całkę : ∫x3 razy e3x dx
30 sty 10:33
wredulus_pospolitus:
e
3x tam jest
30 sty 10:37
karolina: Tak x do 3 i e do 3x
30 sty 10:47
karolina: To znaczy x2 jest , przepraszam x2 i e (3x)
30 sty 10:49
karolina: edo3x
30 sty 10:49
wredulus_pospolitus:
to się zdecyduj w końcu
tak czy siak ... 'przez części' rozwiązujesz
30 sty 10:50
karolina: X2 i e do 3x
30 sty 10:58
karolina: No ok to za u x 2 za v'= edo 3x za u'= 2x a za v= 1/3edo3x to wychodzi 1/3x2edo3x −
2/3∫xedo3x i co dalej?
30 sty 11:02