matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
magda 34:
wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których dziedziną funkcji f(x) =
√
mx
2
+4mx+m+3
jest zbiór R
30 sty 01:20
J:
1) Dla m = 0: f(x) =
√
3
, D = R 2) Dla m ≠0: Warunki: a) Δ ≤ 0 2) m > 0
30 sty 08:55