matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
As:
Pkt S=(3,−1)jest środkiem odcinka AB i A=(−3,−5). PKt B ma współrzędne?
22 paź 22:02
Eta:
Nie masz jeszcze prostszego zadania?
x
A
+ x
B
y
A
+y
B
x
S
=
..... y
S
=
2
2
to x
B
= 2x
S
− x
A
i y
B
= 2y
S
−y
A
dokończ.......
22 paź 22:20