problem 2
Orest: Środkowe w trójkącie ABC przecinają się w punkcie p odległym od wierzchołka A o 6cm
Wobec tego środkowa poprowadzona na bok bc ma długość.
A =12 cm
B =9cm
C =25cm
D=10cm
oraz to zadanko
Przybliżenie z nadmiarem x wynosi 13 .Błąd względny tego przybliżenia wynosi 0,04.Wobec tego:
A.x=13,52
B.x=13,5
C.x12,5
D.x12,48
Proszę o jakąś małą wskazówkę
22 paź 21:36
Orest: 2 zadanko obliczyłem wychodzi c ale co do pierwszego to brak mi weny
23 paź 07:27
AS: Środkowe trójkąta przecinają się w jednym punkcie,który dzieli każdą
ze środkowych w stosunku 2 : 1 licząc od wierzchołka.
23 paź 09:11