Oblicz kąt
piotreks141: Oblicz kąt między bokami trójkąta o bokach a=2 b=6 pole=6cm2
Oblicz wysokość trójkąta równobocznego wiedząc że p= 6√3
29 sty 22:20
PW: Jeżeli pole oznaczyć symbolem S, to
gdzie γ jest kątem między bokami o długościach a i b.
Na drugie nie umiem odpowiedzieć, bo nie wiem co to p (standardowe oznaczenie dla połowy obwodu
− czy tak to rozumiesz?).
29 sty 23:04
Janek191:
P to zapewne pole trójkąta równobocznego ?
| | a2 √3 | |
P = |
| = 6√3 ⇒ a = ... ? |
| | 4 | |
29 sty 23:55