matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę ∫u{p{x}}{1+x}
kitiki:
Oblicz całkę ∫
√
x
1+x
x
1/2
/ 1+x
29 sty 21:43
kitiki:
jakie zastosować podstawienie ?
29 sty 21:48
Godzio:
x = t
2
dx = 2tdt
2t
2
....
1
∫
dt = 2∫
dt − 2∫
dt
1 + t
2
1 + t
2
1 + t
2
29 sty 21:50