Przebieg zmienności funkcji
Basia: moze ktoś pomóc jak zbadaćć przebieg zmiennosci funkcji
y=xe do potęgi minus (x kwadrat przez 2)
29 sty 21:35
Krzysiek: schemat znasz?
wiesz co po kolei liczyć i czy coś w ogóle zaczęłaś liczyć?
29 sty 21:37
Basia: schemat znam ale lipa nie potrafię tego policzyć

łajza ze mnie, pomożesz? proszę
29 sty 21:42
Krzysiek: mogę pomóc sprawdzać jak liczysz a nie rozwiązać
29 sty 21:43
Basia: no to Df= R?
29 sty 21:46
Basia: trzeba wyliczyć x alenie wiem jak
29 sty 21:47
Krzysiek: y=xe−x2/2
dziedzina ok.
a 'x' nie za bardzo wyliczysz.
29 sty 21:51
Basia: minus przy kresce ułamkowej. to jak znaleźć punkt przecięcia z osiami ?
29 sty 21:53
Krzysiek: e−x2/2>0 dla każdego 'x'
więc y=0 to x=0
i jest to jedyne miejsce zerowe.
29 sty 21:55
Basia: lim gdzie x dązy do + nieskonczonosci = fx/x=lim/x→+∞ xe do x2/2 i to przez x
29 sty 22:20
29 sty 22:38
Basia: helppp
29 sty 23:18
29 sty 23:27
Basia: ok dzięki
29 sty 23:28
Basia: ale nie rozpisane

załamka

jak to zorbic
30 sty 00:37
Basia: helpppppppppppppppppppppppp
30 sty 17:12