,
Piotr 10: Dany kwadrat o boku a podziel na trójkąty tak, aby otrzymać siatkę ostrosłupa. Oblicz jego
objętość.
Można prosić o pomoc?
29 sty 21:22
52: To będzie czworościan ?
29 sty 21:24
Mila:

Piotrek co robiłes w GM? na matematyce? Ballady i romanse były?
Teraz zrób z kartki model, wszystko zobaczysz.
29 sty 21:25
Piotr 10: ok już robię,
29 sty 21:29
bezendu:
Piotr od czego zaczynałeś bryły ?
29 sty 21:29
Piotr 10: Od teorii z tej strony, to co miałem na lekcji, potem graniastosłupy i trzaskanie zadań, i
teraz ostrosłupy i trzaskanie zadań
29 sty 21:33
Piotr 10: Mam problem z wysokościa
29 sty 21:43
Piotr 10: albo moment
29 sty 21:44
29 sty 21:47
Piotr 10: HMm?
29 sty 21:56
Mila:
H=a
Zrób model, to naprawdę proste i pożyteczne ćwiczenie.
Najmniejszy Δ − podstawa.
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | a3 | |
V= |
| * |
| * |
| a* |
| a*a= |
| |
| | 3 | | 2 | | 2 | | 2 | | 24 | |
29 sty 21:58
Piotr 10: co ja policzyłem.. policzyłem krawędź boczną, zrobiłem model i wiedziałem, gdzie znajduje się
wysokość. Teraz wszystko ok
29 sty 22:00
Mila:
Każdy błąd jest kształcący, o ile wiemy, że go popełniliśmy.
29 sty 22:05