Oblicz metodą Gaussa
Kasia: Jak rozwiązać ten układ równań metodą Gaussa?
3x−y+z=2
6x−2y+2z=1
Dochodze do momentu gdzie w pierwszym wierszu mam:3, −1, 1, 2 a w drugim: 0, 0, 0, 1. I nie
wiem co mam dalej zrobić. Mógłby ktoś pomóc?
29 sty 19:47
Krzysiek: to z drugiego równania masz:
0=1
czyli...
29 sty 20:13
Kasia: czyli co? cos chyba zle..
29 sty 20:19
wredulus_pospolitus:
to znaczy, że ... brak rozwiązań

... układ sprzeczny ... i 'pozamiatane'
29 sty 20:21
Kasia: aa układ sprzeczny
29 sty 20:22
Kasia: dzieki ! nie ma to jak pół godziny kombinowac dlaczego nie wychodzi..
29 sty 20:23