pomocy pilne!!
Syśka: Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego o krawędzi podstawy 5 i wysokości 7.
| | 25√3 | |
Pp= |
| = ..................................... |
| | 4 | |
jak to trzeba dalej rozwiązać?
29 sty 19:13
52: V=Pp*H
H=7
Dalej dasz rade
29 sty 19:14
Syśka: | | 25√3 | |
dziękuje ale Pp= |
| co muszę tu dalej z tym zrobić bo nie wiem |
| | 4 | |
29 sty 19:17
52: pomnóż to razy 7 zapisz wynik i ciesz się rozwiązaniem.
29 sty 19:19
Syśka: aaa no tak na poczatku nie zrozumialam

przepraszam i dziekuje za podpowiedz
29 sty 19:22
52: Nie ma sprawy
29 sty 19:22