matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc!
Martyna:
W jaki sposób obliczyć 3
1−log
3
2
? :<
29 sty 19:00
wredulus_pospolitus:
wskazówki: 3
a−b
=
3
a
/
3
b
a
log
a
b
= b
29 sty 19:03
wredulus_pospolitus:
inny sposób: wskazówki: 1 = log
a
a
b
log
a
b − log
a
c = log
a
c
a
log
a
b
= b
29 sty 19:04