Eta:
Czy to zadanie maturalne?
Bardzo trudne, a takich nie potrafię jescze rozwiązać
Przykro mi
22 paź 23:57
Mrówka: a to trzeba jakoś pokombinować? bo jak nie, to:
0,1 *780 = 78
0,04*780 = 0,4* 78
więc 5 / 78 + 49 / (0,4 * 78) = (5*0,4) / (0,4 *78) + 49/ (0,4*78) = 2 / (0,4 *78)+49 /
(0,4 *78) =
51/ / (0,4 *78) = 51 / 31,2 ≈1,63...
najlepiej podać wynik w ułamku zwykłym, a nie przybliżeniu
zaraz spr swoje własne obliczenia czy się nie rypnęłam
23 paź 00:26
Mrówka: powinno być ok
23 paź 00:28
Eta:
Zdolną "mrówką" jesteś .... i pracowitą jak nick wskazuje