logarytmy
Orest: 3log4 2 −1/2log4 16 mi coś takiego wychodzi ale nie pasuje do odpowiedzi może coś źle liczę
log 4 23 − log4 √16
log4 8 −log4 4
log4 4 x=1
i to mi nijak nie pasuje odpowiedzi mam takie
log 4 9/256
0,5
2
3/2log4 1/8
22 paź 20:27
aha: log4 z 8 − log 4 z √16= log4 z 84= log4 z 2 to sie rowna 0,5
22 paź 20:34
Orest: dzięki
22 paź 20:37
agus: log42=12
log416=2
błąd masz po log48−log44=log484
22 paź 20:37
ewa: log4 8+log 4 2
5 maj 10:31
robinka: log423−log4√16=log48−log44=log42
log42=c
4c=2
22c=2
2c=1
c=0,5
5 maj 10:38
uczeń: log4 2/3=
9 gru 20:20