matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierścień Kołowy
mam1:
Oblicz pole pierścienia kołowego utworzonego przez okrąg wpisany i opisany na sześciokącie foremnym o boku a.
29 sty 13:11
Aga1.:
P
pierścienia
=πR
2
−πr
2
a
√
3
gdzie R=a, r=
2
29 sty 13:21