matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.k
wioolka:
Odczytaj wspolrzedne wierzcholka paraboli. Podaj zbior wartości funkcji, przedzialy monotonicznosci oraz równanie osi symetrii wykresu: a) f(x)=4(x−3)
2
+2 b)f(x)= −3(x+5)
2
−1 c) f(x)=−(x+1)
2
−4 d) f(x)=3(x−6)
2
+2
29 sty 12:58
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3413.html
najlepiej zapoznaj sie z tym (calym) a potem jesli cs nie bedziesz wiedziec to pisz
29 sty 13:00