f.k
wioolka: Napisz wzor funkcji kwadratowej której
a ) miejscami zerowymi są liczby 2 i−3 a wspolczynnikiem kierunkowy wynosi −1
29 sty 12:50
5-latek: A co to za bzdury
Piszsesz sprawdzian z enawet nie potrafisz porzadnie przepisac zadania ?
Wspolczynnikkierunkowy dotyczy funkcji liniowej
Tutaj a=−1 to jest wspolczynnik ktory stoi przy x2
Znasz postac iloczynowa funkcji kwadratowej ? To w czym problem ?
29 sty 12:54
Janek191:
Funkcja kwadratowa nie ma współczynnika kierunkowego

Chodzi pewnie o współczynnik przy x
2 ?
29 sty 12:56
Janek191:
Funkcja kwadratowa nie ma współczynnika kierunkowego

Chodzi pewnie o współczynnik przy x
2 ?
29 sty 12:56
Marcin:
f(x)=−1(x−2)(x+3)=−1(x2+x−6)=−x2−x+6
29 sty 12:57
5-latek: No maz gotowca . Laskawca sie znalazli i rozwiazal
29 sty 12:59