matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
kasia:
1
∫
t
2
+5
proszę pomóżcie
29 sty 12:09
daras:
1
..=
lnU{
2
√
5
29 sty 12:22
daras:
2t−2
√
5
a dalej..ln
+C
2t+2
√
5
29 sty 12:23
kasia:
dziękuję
29 sty 12:34
Mila:
Nie, t=
√
5
u, dt=
√
5
du
1
√
5
1
√
5
∫
*
√
5
du=
∫
du=
arctgu=
5u
2
+5
5
u
2
+1
5
√
5
t
=
arctg
+C
5
√
5
29 sty 15:19