Ciagi ,funkcje
Mariuszzz: Wykres ciągu zawiera się w wykresie funkcji kwadratowej o miejscach zerowych(−4) i 6 oraz
przechodzącym przez punkt A=(0,8).Wyznacz największy wyraz ciągu.
Podobne zadanie było ,ale zostało złe zrobione. narysowałem wykres i obliczyłem wierzchołek
,ale wynik jest błędny.
29 sty 10:38
J: Pokaż jaką funkcję otrzymałeś.
29 sty 10:39
Mariuszzz: f(x)= −x2 +2x+24
29 sty 11:24
J: To nie może być taka funkcja. Zauważ,że punkt A(0,8) nie należy do jej wykraesu
29 sty 11:26
Mariuszzz: f(x) = −1/3x2 +2/3x +8
29 sty 11:38
Mariuszzz: Ok wyszło , dziękuje ; )
29 sty 11:40