matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Jacek:
PRosze o pomoc
wykaz prawdziwosc tozsamosci: cos
2
x −−−−−−−−−−−−−− = 1/4 sin2x ctg x/2 − tg x/2
29 sty 07:33
J:
cos
2
x
cos
2
x*sinx
cosx*sinx
1
sin2x
2
L =
=
=
=
2ctgx
2cosx
2
2
1
=
sin2x = P
4
29 sty 08:19
Jacek:
juz sam zobilem troche dluzsza metoda ale zrobilem
29 sty 08:21
Jacek:
ale dzieki
za chęci i pomoc
29 sty 08:21