fizyka
lolek: Zadanie bardziej z fizyki jednak może ktoś wie jak zrobić...
Kulke zawieszono na nici o zaniedbywalnej masie, odchylono z położenia równowagi o kąt 3 stopni
i puszczono. Okres drgań wynosi 5s. Przy założeniu, że opór powietrza można ominąć, znajdź
długość nici i maksymalną prędkość masy.
Jakby ktoś wiedział jak zrobić ale nie chce mu się tutaj pisać to dobre i same odpowiedzi, bo
tych nie posiadam i nawet nie wiem czy dobrze robię. Z góry dzięki
29 sty 02:50
Przyrodzenie:
Skorzystaj ze znanych wzorów fizycznych:
| | l−h | |
oraz dodatkowo |
| =cosα |
| | l | |
i wyliczysz l i v [α=3
o,T=5s,g=9,81ms
−2]
29 sty 09:25
daras: | | m | |
odp. L = 6,2 m v = 0,4 |
| |
| | s | |
29 sty 09:30
lolek: Wielkie dzięki
29 sty 15:43