matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okrąg
lolz:
Oblicz promień okręgu wpisanego w trójkąt o bokach: 12 cm, 10 cm, 10 cm
28 sty 21:42
Radek:
2P
r=
a+b+c
P−ze wzoru Herona
28 sty 21:44
mix:
Zbędny wzór Herona
1
P=
*12*8= .....
2
28 sty 21:57