równania
Piotruś: Rozwiąż
4x3−13x2−13x+4=0
28 sty 20:02
bezendu: W(−1)=0
28 sty 20:04
ICSP: Grupowanie 1 z 4 oraz 2 z 3
28 sty 20:05
Piotruś: Tak zrobilem i potem jeden nawias można rozbić jeszcze, ale potem już nie wiem

I właśnie
tylko −1 mam
28 sty 20:09
ICSP: Jak napiszesz swoją propozycję to postaram się wskazać błąd
28 sty 20:11
Piotruś: Już się udało, ale dzięki za dobre chęci
28 sty 20:13
Piotruś: Tamto poszło, ale teraz gorsze:
3x2+9x=2x3+10
28 sty 20:27
mix:
(x−1)(2x−5)(x+2)=0
28 sty 20:31
Piotruś: Jak to zrobiłeś/aś?
28 sty 20:45
Piotruś: HELP
28 sty 20:48
mix:
2x3−3x2−9x+10=0 W(1)= 2−3−9+10=0 to x= 1
podziel (2x3−3x2−9x+10) : (x−1)= ........... i Δ=.....
28 sty 20:48
Piotruś: Dzieki
28 sty 20:54
Piotruś: (x+1)(x2+2)+(x+2)(x2+1)=2
Proszę o naprowadzenie na rozwiązanie.
28 sty 21:12
mix:
(x+1)(x2+2) +[(x+1)+1)*(x2+1)=2
(x+1)(x2+2)+(x+1)(x2+1)+x2+1−2=0
(x+1)(x2+2)+(x+1)(x2+1) +(x+1)(x−1)=0
(x+1)*( x2+2+x2+1+x−1)=0
dokończ.....
28 sty 21:20
Piotruś: Dzięki
28 sty 21:26